امروز مجله هامتو کاسپین به بررسی یکی دیگر از مشکلات پرداخته و آن هم سردرد و میگرن های آزار دهنده.باتوجه به آمار جامعه پزشکی تعداد افرادی که از سردردهای مکرر و مزمن رنج میبرند، افزایش چشمگیری داشته است. یک واقعیت که بسیاری از مردم نمی دانند این است که فیزیوتراپی می تواند به درمان آنها کمک کند!
دلایل مختلفی برای سردرد وجود دارد، اما باتوجه به بررسی های تیم تخصصی تحقیقاتی هامتوکاسپین نماینده رسمی برند هامتوهومتو درایران بسیاری از آنها به دلیل سفت شدن عضلات گردن و سر، وضعیت بدنی نامناسب و افزایش استرس است. اینها همه زمینه هایی هستند که با فیزیوتراپی قابل رفع هستند! همچنین یکی از شایع ترین ماهیچه هایی که مسئول سردردهای مکرر است ماهیچه فوقانی ذوزنقه است. این عضله مسئول بالا بردن شانه ها، چرخاندن سر و نگاه کردن به بالا است. هنگامی که این عضله سفت یا بیش فعال باشد، می تواند باعث سردرد شود.
عضله دیگری که معمولاً می تواند باعث سردرد شود، کتف بالابرنده است. این عضله مسئول بالا بردن تیغه های شانه است و همچنین می تواند به خم شدن سر به پهلو (گوش به شانه) کمک کند. هنگامی که این عضله به طور مزمن سفت باشد و تنش افزایش یافته باشد، می تواند باعث سردرد در الگوی سرویکوژنیک شود. در این سردردها، درد عمدتاً در پشت چشم قرار دارد و می تواند به داخل گوش تابش کند.فیزیوتراپی یک گزینه درمانی عالی برای سردردهای مزمن به دنبال این الگوها است. ما میتوانیم با انجام تکنیکهای مختلف درمان دستی مانند ماساژ بافت نرم، گراستون/خراش دادن، و حتی سوزن خشک کمک کنیم تا این ماهیچههای سفت مزمن آرام شوند.
یکی دیگر از درمانهای کلیدی برای این بیماریها، تقویت عضلات آنتاگونیستی است، عضلاتی که با تله فوقانی سفت مزمن یا کتف بالابرنده مخالف هستند. تقویت این عضلات می تواند به مقابله با تنش مداومی که باعث سردرد می شود کمک کند و حتی می تواند به اصلاح وضعیت بدن شما کمک کند!
شاید همانطور که برای تیم هامتو هومتو کاسپین در مجله HUMTTO CASPIAN MAGAZINE جالب بود برای شما هم دور از نظر نباشد که میگرن یک وضعیت عصبی است که با حملات میگرنی مشخص میشود، که معمولاً به صورت سردردهای متوسط تا شدید منبع مطمئن که معمولاً در یک طرف سر ایجاد میشوند، مشخص میشود.
به گفته منبع موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی امریکا (NINDS)، حمله میگرن ممکن است از 4 تا 72 ساعت طول بکشد و ممکن است در کنار سایر علائم مانند:
موسسه ملی سردرد (NHI) خاطرنشان می کند که فیزیوتراپی به عنوان یک گزینه درمانی امیدوارکننده برای میگرن در حال ظهور است. آنها می افزایند که برخلاف درمان های دارویی خاص برای میگرن، فیزیوتراپی خطر بدتر شدن میگرن را در دراز مدت افزایش نمی دهد.
طبق NHI، دو نوع فیزیوتراپی برای میگرن وجود دارد: غیرفعال و فعال.
فیزیوتراپی های غیرفعال عبارتند از:
فیزیوتراپی های فعال عبارتند از:
گردن درد و سفتی می تواند باعث ایجاد انواع خاصی از سردردها مانند سردردهای سرویکوژنیک شود. فیزیوتراپی می تواند به کاهش تحریک و سفتی عصبی در گردن کمک کند و شدت و دفعات این سردردها را کاهش دهد.
سردرد یک بیماری شایع است و انواع مختلفی دارد. شدت آنها می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.
تحقیقات نشان می دهد که فیزیوتراپی ممکن است یک درمان مکمل یا کمکی مفید برای انواع خاصی از سردردها، به ویژه سردردهای گردنی و تنشی باشد. با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد که فیزیوتراپی ممکن است برای میگرن کمتر موثر باشد. فیزیوتراپی ممکن است شامل درمانهای مختلفی از جمله ماساژ، درمان سرد و گرم و تمرینهایی برای بهبود قدرت و انعطافپذیری عضلات و وضعیت بدن باشد.
فرد در صورت تجربه سردردهای جدید یا بدتر شدن باید با پزشک خود مشورت کند. پزشک برای تشخیص علت کار می کند و یک برنامه درمانی مناسب را که ممکن است فیزیوتراپی را شامل شود، توصیه می کند.
برای راحتی شما خوانندگان عزیز مجله تخصصی هامتو – هومتو ihlj, در زیر چند پاسخ به سوالات متداول در مورد فیزیوتراپی برای درمان سردرد و میگرن آورده شده است.
یک فیزیوتراپ توصیه هایی را با توجه به نوع سردردی که فرد تجربه می کند مانند تمرینات کششی و تقویتی عضلات-ماساژ-سرد و گرم درمانی-بازآموزی وضعیتی ارائه می کند.
سردردهای گردنی و تنشی هر دو ممکن است به تمرینات کششی و تقویتی عضلانی پاسخ مثبت دهند. تمرینات کششی به کاهش تنش و سفتی عضلانی در گردن و قسمت بالایی بدن کمک می کند در حالی که تمرینات تقویتی قدرت و وضعیت عضلانی را بهبود می بخشد. هر دو ممکن است به کاهش فراوانی و شدت این نوع سردردها کمک کنند.
سردردهای تنشی، سردردهای سینوسی، و انواع خاصی از سردردهای دیگر ممکن است باعث ایجاد احساس فشار در داخل یا اطراف سر شوند. به گفته AMF، فیزیوتراپی ممکن است به کاهش این احساس کمک کند. با این حال، احساس فشار در سر گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای جدی تری مانند فشار خون بالا یا آنوریسم باشد. بنابراین، هرکسی که این احساس را تجربه می کند باید برای تشخیص و رد سایر موارد به پزشک مراجعه کند.